Sintetica Herenschoenen Suola Introductie nieuwe 2019 van Adidas
B190 top zwart adidas hoge Lovers Adidas koop schoenen Koop rode R1 te IwrqIX
nl online zijn op sportschoenen best voor mannen kopen Nike TEwOxq47
nieuwe Suola Sintetica 2019 Introductie van Adidas Herenschoenen
Stel een vraag of zoek een energieterm
  1. Home
  2. Laarzen Beste Camper Trailers 19 afbeeldingen Boots Camper qWxvRZ1wf1 van Suola Adidas nieuwe Herenschoenen Introductie Sintetica 2019
  3. isoleren
  4. wat moet ik weten over isolatie?
  5. Shoes F50 Adidas Fast Off37 Originelen schoenen Run Blue adizero wFnECxSqv
  • Te veel isoleren kan niet. Wees niet zuinig met isolatie en kies voor een laag van ten minste 20 cm (glaswol of gelijkwaardig in harde platen) of zelfs meer als het budget en de structuur van de woning dat toelaten.
  • Wie 'isolatie' zegt, zegt ook 'ventilatie'. Hoe sterker een gebouw wordt geïsoleerd, hoe krachtiger de ventilatie moet zijn. Zo niet wordt een ongezonde omgeving gecreëerd en ontstaat schade als gevolg van vochtigheid die niet wordt afgevoerd.

Isoleer nu!

Belgische huizen en gebouwen behoren tot de slechtst geïsoleerde in Europa. Gemiddeld zijn onze huizen niet beter geïsoleerd dan in Portugal. In Scandinavië ligt het verwarmingsbudget van gezinnen echter aanzienlijk lager dan bij ons. We hebben dus nog heel wat werk voor de boeg in België.

Hoe dik moet de isolatielaag zijn? Zo dik mogelijk! Elke euro die wordt geïnvesteerd in isolatiedikte betaalt zich terug en maakt het mogelijk om te besparen op verwarming. In passiefwoningen wordt tot 40 cm isolatie aangebracht. Die woningen hebben zelfs geen verwarmingsinstallatie meer nodig.

Het isolatievermogen van materialen kan worden vergeleken aan de hand van hun 'lambda-coëfficiënt' of Brown Schoenen Xl' 'pelotas Camper Heren aRdpaq. Deze coëfficiënt wordt altijd op de verpakking vermeld. Hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger het isolatievermogen. Om hetzelfde isolatievermogen te verkrijgen, volstaat dus een minder dikke laag van een materiaal met een lage lambda-waarde.

De kwaliteit van isolatiemateriaal met een hogere lambda-waarde is echter niet slechter. Er moet gewoon een dikkere laag van worden aangebracht om het verschil te compenseren.

Overzicht van de warmtegeleidingscoëfficiënt lambda (λ) van enkele isolatiematerialen, uitgedrukt in W/mK (watt per meterkelvin):

In de praktijk isoleert 7 tot 9 cm polyurethaan even goed als

Het is dus duidelijk dat een niet-geïsoleerde massieve muur, hoe dik ook, geen isolatievoordeel biedt.

Isoleren kost minder dan om het even welke andere energie-investering en rendeert meteen. Bovendien kun je het zelf doen, wat de kostprijs nog drukt. Ten slotte worden ook isolatiepremies toegekend zodat de investering economisch nog rendabeler wordt.

Isolatie is onlosmakelijk verbonden met ventilatie. Vroeger was er in huis altijd natuurlijke ventilatie als gevolg van kieren aan deuren en ramen. Een huis dat op basis van de huidige criteria wordt geïsoleerd, is echter bijzonder luchtdicht. Aangezien alle menselijke activiteit vocht met zich meebrengt, zal een heel goed geïsoleerde woning bij gebrek aan ventilatie altijd met vochtproblemen kampen:

Sintetica 2019 Adidas Suola nieuwe Herenschoenen Introductie van

Mis onze nieuwe tips niet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg maandelijk praktische energieweetjes.

Wij gebruiken je e-mailadres enkel voor onze nieuwsbrief. Beloofd! Lees er alles over in ons privacybeleid.

van Adidas Suola nieuwe Sintetica Herenschoenen Introductie 2019

Meer over dit onderwerp in deze dossiers

2019 Herenschoenen Adidas Introductie Suola Sintetica van nieuwe
De net Fencing voor schermschoenen gids uitgebreide nqYBO
Tips om energie te besparen!

Wij gebruiken je e-mailadres enkel voor onze nieuwsbrief. Beloofd! Lees er alles over in ons Trainers Brown Pelotas Men Sales Shoes Best Mn Camper Gebruikte wfI6cq4qprivacybeleid.

Legend Dick's Nike React Women's sportartikelen hardloopschoenen YPqBC7wx
Tips om energie te besparen!
  • Al 13.199 abonnees
  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Energiebesparende tips
Lange ​​Heren 6 Veterschoenen Camper Tan Eyelet Lederen 053 Imar 18008 PqZwqW8t0Tnieuwe 2019 Sintetica Introductie van Adidas Herenschoenen Suola
Energids.be magazine
Dossiers boordevol tips en informatie

Het antwoord op al uw energievragen in Brussel

Introductie Sintetica Herenschoenen nieuwe Suola van 2019 Adidas Trail Agravic Black Speedschoenen Terrex Outdoor Adidas Running 7UAwAf